04.08.2013

LIVET I KROATIA

Ord i bilder. Den grønnblåe sjøen som jeg ville se.
Varme fra sola. Kjølige murhus.God mat. Spennende vin. 

Makarska riviera, Split, Hvar og Brac,alle en del av Kroatia.
Et fantastisk land! 


Nabohuset. Kunne tenkt meg en tur inn der. 


Kald hvitvin en varm dag.


Transparente, kule stoler på en restaurant.


Rosa og gull i detaljene.


 Dagstur med båt til Hvar og Brac.


Hvar.


Havna i Hvar.


Fin terrasse å avkjøle seg på.

 

Bol.


Veldig fornøyd med lunsjen en dag, 
på strandrestauranten. 


Et glimt fra strandrestauranten.


Lyst og fint hotellrom med utsikt (!), 
se forrige innlegg.


En av mange trivelige restauranter.


Solnedgang.

"Hva er det som gjør at man gang på gang kommer tilbake til samme land? 

Svaret er enkelt - om landet er Kroatia. Den slående vakre og varierende naturen er blant de mest velbevarte i hele Europa. Menneskenes gjestfrihet, det turkise krystallklare havet, det milde klimatet, intressante severdigheter og et rikt kulturarv lokker flere og flere turister. "

"Kroatias kyst mot Adriaterhavet strekker seg nesten 60 mil. Kroatene lever et stille og rolig tempo og er virkelig oppmerksomme på sine gjester. Her finnes ingen innpåslitne selgere hvilket er noe av det som gjør Kroatia til et sikkert ferieland. Landet har en fantastisk vakker kystlinje med det krystallklare badevannet som lokker til en avkjølende dukkert, snorkling og dykking. Strendene består som oftest av fortryllende rullestenstrender hvor man kan finne sin egen vik og være helt for seg selv. Kroatia byr ikke bare på sol og bad, men også på den varierende naturen, ulike typer landskap, ofte omringet med den grønne furu eller pinjeskogen, som ligger tett innpå hverandre: mektige fjell, kuperte landskap, vakre skjærgårder med cirka 1185 øyer og et stort antall planter, dyrearter både på land og i havet. 

Landets klimat er ved kysten det typiske Middelhavsklimat med en lang, varm og tørr sommer. Den milde vinden fra havet gjør at varmen ikke blir for ubehagelig. Dessuten har landet utrolige ca 2600 soltimer i året. Derfor kan dere reise til Kroatia allerede fra april og helt til oktober. 

Kroatia har ett utbredt tilbud av opplevelser som faller i smak hos de fleste. Landet har kultur og natur i overflod med mange kulturminnesmerkete byer og nasjonalparker som er under UNESCOs beskyttelse. Dessuten har Kroatia et spennende gastronomisk kjøkken, og morsomme aktiviteter som besøk til sjarmige vingårder, vandringsturer, vannsporter og m.m. I de pittoreske småbyene på Makarska rivieran og det lille stedet Postira på øyen Brac kan man alltid finne på noe å gjøre. 

Å feriere i Kroatia er også billigere enn i de fleste andre land i Europa hvilket gjør at dere kan nyte et uforglemmelig besøk uten å tømme reisekassen. "