19.07.2018

GODT PLANLAGT

Med et godt planlagt oppussingsprosjekt blir gjerne resultatet bedre.

Ved å lage seg en fargepalett, får man kontroll på hvilke farger man skal bruke gjennom prosjektet og det blir også enklere å gjøre valg underveis. 


Et godt interiør har ifølge teorien minst syv farger. 
For eksempel en hovedfarge, som en veggfarge som dekker store flater. 
Aksentfarger som fremhever hovedfargen, for eksempel farger på mindre rom og farge på møbler og detaljer. Disse fargene trenger ikke være flere ulike farger som gul, rød og blå, men med hell være flere nyanser, av en favorittfarge.
Og en kontrastfarge som er en godt synlig farge. 
Når det gjelder takfarge kan man bevisst velge en farge også her, og dermed gå bort fra det tradisjonelle hvite. Et enkelt tips kan være at ved lyse veggfarger kan taket males i lik farge. Eller, som ved mørkere veggfarger, velge en lysere nyanse i taket. Rommet vil fremstå tøffere, men samtidig roligere. 
Det kan være vanskelig å sette sammen flere farger, men ved å eksprimentere seg fram til et godt resultat, får man fine, nyanserike rom.
Nå er farger virkelig blitt trendy, og det finnes mye god inspirasjon til fargesammensetninger. Men ved å velge hovedfarger som man vet man trives i vil man med stor sannsynlighet lykkes, selv om man kan være redd for å bruke spennende farger. Mønster i interiøret er også viktig, får å skape liv. Å mikse mønster er krevende i seg selv, men det blir så utrolig bra, om man bare prøver. Pynteputer og bilder på veggene er fine å ta opp farger fra.
 Det skal også sies at vi mennesker trives best og føler oss mest avslappet i et rom med farger, ikke i de hvite og grå rommene. Velger vi våre favorittfarger vil vi heller ikke gå lei, slik mange tror. Tør å lev med gode farger!

Inspirasjonsbilder hentet fra nettet og tilhører; boligpluss, Ski Storsenter, KK.no og House of Hackney.

Noe av teorien er hentet fra Farger til folket, av Dagny Thurmann-Moe.