Til bryllupet vårt i fjorsommer fikk vi en genial bok i gave fra Tilbords.
Mattips, borddekking, tematips, bordskikk og forslag til blomster. Til små og store anledninger!
"Selv om romerne hadde servietter, var det først midt på 1700-tallet at rikmannshjem gikk til anskaffelse av slike. Dette skjedde omtrent samtidig som gaffelen ble introdusert som spiseredskap. Renvasket lintøy ble brettet sammen og presset i lintøypresse, før det ble lagt inn i et eget skap. Selv vanlige bønder på landet var opptatt av brettekanter i lintøyskapet!"
Her er det dekket til 30-årslag med en uformell linduk, musserende vin, spansk
spekemat og asiatisk kyllingsuppe. Det beste tipset er å velge en meny som er l
ettvint og i stor grad kan lages på forhånd. Da kan gjestene få et glass i hånden
når de kommer og maten kommer fort på bordet!
Et godt tips er å bruke glass og skåler på en ny måte.
En delikat sommerdrink som granatcocktail...
eller en enkel, kald øl fra kjøleren!
- Av Finn Schjøll og Tone Solberg, foto av Stian Broch, og utgitt av Cappelen Damm -